Celozrnné banánové lívanečky

Super jednoduchý postup:

Ve velké nádobě smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a skořici a směs odložíme stranou. Do druhé nádoby dáme vajíčko, mléko a rozmačkaný banán a všechno spolu promícháme. Pak přidáme hnědý cukr a jogurt. Mícháme až nám zmizí všechny hrudky a poté přimícháme vanilkový extrakt. Mokré ingredience přidáme do misky se suchými a jemně mixujeme až se nám všechny přísady spolu hezky spojí. Rozehřejme si pánvičku nebo lívanečník a rozpustíme si do něj trochu másla. Do středu nalejeme směs a pečeme asi 1 minutu dokud okraje nevypadají suché, pak otočíme na druhou stranu a pečeme asi ještě 2 minuty. Upečené lívanečky potřeme JAM banánovo-zázvorovým džemem a vložíme do vyhřáté trouby až dokud nedoděláme celou směs. Lívanečky servírujeme teplé a podáváme s jogurtem nebo čerstvým ovocem.

Co budete potřebovat?

  • 170 g celozrnní mouky
  • štipka soli
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1 velké vajíčko
  • 240 ml čerstvého mléka (možnost zaměnit za rýžové, sójové nebo mandlové)
  • 1 velký zralý banán
  • 2 polévkové lžíce hnědého cukru
  • 65 g bílého jogurtu řeckého typu
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • máslo
  • JAM džem banán a zázvor
Jam banán a zázvor